söndag 1 oktober 2017

Gratis material till förskola: Matematiklek ekorrar och ekollon

Häromdagen när vi var i skogen fick barnen i uppgift att leta upp ekollon till ekorrar. Till aktiviteten hade jag tillverkat kort med ekorrar som har en siffra på svansen som barnen fick ha med sig när de letade. När vi var i skogen kom en ekorre springande och klättrade upp i ett träd intill oss☺   
Raus förskolas facebook sida kan ni se lite bilder på det vi gjorde. 
Övningen går ut på att räkna antalet ekollon och para ihop kortet med ekorren vars siffra som motsvarar antalet. Om man vill kan man para ihop sifferkorten med riktiga ekollon som barnen själv har plockat. I aktiviteten tränas ordningsföljd, siffror och antal.  
Materialet består av 11 kort med ekorre och siffror på och av 11 kort med ekollon på. 

Barnen fick även i uppgift att räkna vilka ekorrar som är tio kompisar med varandra ex. 3+7, 4+6.


Vid intresse av materialet: 

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.
+


Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Länken: Ekorre matematik


Hoppas ni får en härlig avslutning på veckan!
Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!